Мустафа Джемілєв просить Надію Савченко припинити голодування

Мустафа Джемілєв просить Надію Савченко припинити голодування

Лідер кримськотатарського народу, дисидент, правозахисник Мустафа Джемілєв звернувся до української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває у російській в’язниці, з проханням припинити голодування.

Джерело: Відомості

«Надя, доню, вже немає сенсу продовжувати голодування. Росія не та країна, де є гуманні принципи. Ми в Україні тебе обов'язково врятуємо, але іншими способами», — сказав Мустафа Джемілєв, передає gordon.

Джемілєв провів 15 років у радянських тюрмах, не раз оголошував голодування, найтриваліше, в Омській тюрмі, тривало 303 дні. У найкритичніші дні тюремні лікарі примусово годували дисидента через зонд.

Джемілєв розповів, що припинити голодування в 1976 році його переконав радянський фізик, дисидент і правозахисник Андрій Сахаров.

Відзначимо, Надія Савченко голодує уже 74 дні. Нещодавно вона відмовилася від ін'єкцій глюкози.

13 грудня 2014 Савченко оголосила голодування і продовжує його досі. 29 січня її перевели в медсанчастину.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року її взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.

За даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їх смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи — про незаконний перетин кордону.

Loading...