Молоді бібліотекарі Волині пройшли «ne-формаtне» навчання

Молоді бібліотекарі Волині пройшли «ne-формаtне» навчання

Що таке сучасна бібліотека? Скільки потрібно вчитися, щоб працювати у бібліотеці?

Автор: Людмила Панасюк / Джерело: Відомості

Відповіді на ці питання дізнавались у головного бібліографа Волинської обласної бібліотеки для дітей Людмила Данилюк, яка протягом кількох днів лютого пройшла інтенсивне навчання у школі молодих бібліотекарів.

«Початок лютого ще ніколи не був для мене таким насиченим! Цього року я отримала нагоду навчатися у ІІ Зимовій школі молодих бібліотекарів УБА (Української бібліотечної асоціації). Протягом кількох днів лютого разом із іншими «учнями» із різних куточків України навчалися в селі Ізки що на Закарпатті.

Темою уроків та тренінгів цієї школи ne-формату були реклама та піар. Нас вчили популяризувати книги традиційними та інноваційними формами роботи, розповідали про якісний піар бібліотечного проекту, навчали впевненості та грамотному написанню рецензії до видання, правильному резюме, креативності в роботі, програмам Photoshop та Gimp, AdobeInDesign. Сьогодні бібліотеки — це місця, куди люди приходять за інформацією. Книги — це тільки верхівка інформаційного айсберга, вони лежать там, і бібліотекарі можуть забезпечувати вас книгами. Але бібліотеки — це ще, наприклад, місця, де люди, у яких немає комп'ютера або доступу до Інтернету, можуть вийти в мережу. Бібліотека дійсно змінює свій формат», — розповіла Людмила.

«Окрім теоретичних на нас, молодих бібліотекарів, чекали ще і практичні заняття: організація букросингу, розроблення дрес-коду сучасного бібліотекаря. Ми мали можливість не тільки навчатись, але й мали час на відпочинок та екскурсії — відвідали бібліотеки-філії сіл Ізки та Лозянське. Останній вечір мені запам'ятався найбільше – був поетичний слем «Вірші вночі». У повній романтичній тишині, у напівсвітлі кожен мав можливість прочитати улюблений вірш. Я щиро вдячна організаторам за приємні враження, нові знайомства, позитив, і нові професійні ідеї», — підсумувала молода бібліотекарка.

Loading...