«Газпром» погрожує через два дні перекрити Україні газ

«Газпром» погрожує через два дні перекрити Україні газ

Україна не внесла передоплату за березень і форсує вибірку поточної оплати — це створює ризик передчасної витрати авансу і припинення поставок. Таку заяву зробив глава «Газпрому» Олексій Міллер.

Джерело: Відомості

«Газпром» повідомляє, що Україна не внесла своєчасну передоплату за паливо, раніше передплачений обсяг газу становить 219 млн кубометрів. Про це УНН повідомляє з посиланням на управління інформації ВАТ «Газпром».

«Україна не зробила своєчасно нову передоплату за газ. На сьогодні залишилося передплаченого газу тільки 219 млн куб. м. На зарахування коштів від «Нафтогазу» на рахунок «Газпрому» йде близько 2 днів», — йдеться в повідомленні.

Також відзначається, що «поставка газу в Україну в обсязі заявки 114 млн куб. м газу вже всього через два дні призведе до повного припинення постачання російського газу в Україну, що створює серйозні ризики для транзиту газу до Європи», — наводяться в повідомленні слова голови правління ВАТ «Газпром» Олексія Міллера.

Нагадаємо, з 19 лютого «Газпром» поставляє газ в «ДНР» і «ЛНР» через газовимірювальні станції (ГВС) «Прохорівка» і «Платово» в обсязі 12 млн кубометрів на добу. Ці обсяги монополія враховує в загальному споживанні України, яка отримує російський газ тільки по передоплаті. На 23 лютого передплачений обсяг становив 287 млн кубометрів.

«Нафтогаз» з таким підходом не згоден і вважає його таким, що суперечить контракту, оскільки компанія не подавала заявку на постачання через ГВС «Прохорівка» і «Платово», так як не контролює їх. 

Loading...