Бойовики на танках намагалися прорвати оборону наших військ під Маріуполем

Протягом останньої доби в районі Широкине тривали масовані обстріли позицій українських військ і цивільних об’єктів.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Російсько-терористичні війська двічі робили спроби за підтримки бронетехніки (включаючи танки, — наголошується, принаймні, 6 одиниць) прорвати оборону українських підрозділів. Також противник наносив масовані удари з РСЗВ і ствольної артилерії в районі населених пунктів Жовтень і Заїченко. На Новоазовському напрямку противник підтягує бронетехніку (зафіксовано переміщення 4-х танків вздовж траси Т0508)», — повідомляє експерт.

За його даними, «після відведення українських військ з Дебальцевського плацдарму російсько-терористичні війська продовжують спроби атак в даному районі. Зокрема, в районі бар'єрного кордону Луганське - Світлодарськ дві тактичні групи російсько-терористичних військ (кожна чисельністю до посиленої роти, за підтримки 5 одиниць бронетехніки) намагалися атакувати передові позиції українських військ. Вогневу підтримку даних груп здійснював мінометний підрозділ терористів. Вогнем українських підрозділів противник був зупинений і примушений до відходу на вихідний рубіж».

«У районі Дебальцевого фіксуються перестрілки між окремими бандформуваннями «ДНР» і «ЛНР», — пише експерт.

Тимчук також відмічає, що «терористи продовжують обстріли Авдіївського коксохімічного заводу, цілеспрямовано намагаючись припинити його роботу (частина підприємства на даний момент вже не працює)».

Loading...