Матвій Ганапольський радить російським матерям чекати на труни

Матвій Ганапольський радить російським матерям чекати на труни

Все більше громадян Росії готові віддати свою дитину на будь-яку розправу з боку держави — про це незаперечно свідчить статистика.

Джерело: Відомості

«Мамочки й татусі, надивившись російського телепродукту, готові віддати свою дитину в армію за звичайним призовом», — пише журналіст Матвій Ганапольський у своїй колонці для видання «Ехо Москви».

За його словами, все більше громадян Росії готові віддати свою дитину на будь-яку розправу з боку держави — про це незаперечно свідчить статистика.

Половина жителів РФ (50%) упевнена, що в майбутньому потрібно зберегти загальний військовий обов'язок і обов'язкову службу в армії. У цих цифрах не було б нічого дивного, якби цей показник не опинився на 10 процентних пунктів вище, ніж рік тому (40%), повідомляє авторитетний «Левада-Центр».

«Несите опудало» — в даному випадку, наша держава, може святкувати чергову перемогу: градус паршивої телепропаганди, розпалювання ненависті до найближчого сусіда, хода проти неіснуючих майданів — все це зробило свою справу: матусі й татусі готові кинути в пащу опудала свою дитину», — пише російський журналіст.

І тут потрібно зрозуміти, за що саме голосують матусі й татусі, каже він. Те, що в армії потрібно служити — немає питань. Але для того і боролося суспільство всі ці роки з російською армійською машиною, щоб служба була роботою, щоб людина підписувала контракт, в якому була б обговорена суть служби; щоб у цьому контракті не було рядків, що потрібно будувати генеральську дачу, наприклад. Щоб було обумовлено головне право військовослужбовця — розуміти, що збирається зробити з ним військова машина.

«Але матусі й татусі, надивившись російського телепродукту, готові віддати свою дитину в армію за звичайним призовом — тобто, в безправне, безроздільне, абсолютне користування державою, — констатує Ганапольський. — Щоб з нього негайно зробили відпускника, наприклад. Щоб цей відпускник поїхав на Донбас, переодягнувшись у шахтаря чи комбайнера — так рекомендують зараз «зверху».

І щоб потім додому прийшла цинкова труна. А далі виття матусі за вбитим сином, і кадр якогось Лайфньюс, де вона, в чорній хустці і з опухлими очима лепече: «Значить, так треба було країні!».

Ось і вся історія про тих батьків, які голосують за смерть своїх синів — радійте, їх стало на 10% більше! «Несите опудало» розповіло про фашизм, якого немає, про майдан, якого немає. Про проклятий Захід, про «Правий сектор» та інші небилиці. І тепер, щоб цей Міф не знищив велику Росію, треба померти на чужині.

Хоча, насправді, померти пропонується за лідера, який ні за що не відповідає, але якому потрібно переобратися в 2018 році. Мамки, чекайте на труни! Зате по «Лайфньюз» покажуть», — підбиває підсумок Ганапольський.

Loading...