У США не збираються сидіти і обіцяють більш серйозні санкції проти Росії

У США не збираються сидіти і обіцяють більш серйозні санкції проти Росії

Обама прийме рішення про нові санкції проти Росії найближчим часом.

Джерело: Відомості

Нові санкції проти Росії, в разі їх введення США, повинні будуть посіяти серед росіян сумніви в правильності політики російського президента Володимира Путіна, пише The New York Times, передає zn.ua.

Майже через тиждень після того, як повинно було початися припинення вогню, держсекретар Джон Керрі зустрівся зі своїм британським колегою, щоб обговорити питання про введення додаткових санкцій через «нахабне» порушення Росією мінських угод.

«Ми точно знаємо, що саме Росія постачає сепаратистам, — сказав Керрі на початку зустрічі з британським міністром закордонних справ Філіпом Хаммондом. — Ми не збираємося сидіти і нічого не робити, і бути частиною цієї надзвичайно боягузливої поведінки за рахунок суверенітету і цілісності нації», — сказав він.

Після їх зустрічі Керрі повідомив журналістам, що зараз розглядаються «більш серйозні санкції». Він очікує, що американський президент Барак Обама прийме рішення щодо їх найближчим часом. При цьому Керрі не уточнив, коли ці санкції можуть бути введені і набудуть чинності.

Американський держсекретар також зазначив, що адміністрація Обами раніше прагнула до того, щоб санкції могли вплинути на російське керівництво, не завдаючи шкоди звичайним росіянам. Тепер же мова йде про те, щоб обмежувальні заходи відносно Росії мали більш широкий ефект. Вони повинні будуть спровокувати сумніви в політиці російського президента.

З втратою Дебальцевого в західних країнах зростає стурбованість щодо Маріуполя, який може стати наступною метою бойовиків.

«Однак обурення в західних столицях ще має призвести до пакету жорстких нових заходів на кшталт економічних санкцій або поставок оборонних озброєнь українській армії. І ще залишається під питанням, чи зможуть США і їх союзники створити ефективні відповідні заходи, спрямовані проти підтримки сепаратистів Росією», — відзначає автор статті.

Хаммонд, в публічних коментарях якого нічого не говориться про санкції, також засудив агресію Росії, підкреслюючи при цьому необхідність збереження «вирівнювання» між європейськими та американськими стратегіями по Україні.

США та їхні союзники з ЄС обговорюють можливість прийняття додаткових обмежувальних заходів щодо Москви через ситуацію на сході України. 

Loading...