ОБСЄ опублікувала звіт про теракт у Харкові

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) опублікувала звіт про вибух у Харкові, що стався 22 лютого, в якому загинули дві людини.

Джерело: Відомості

Документ був представлений на офіційному сайті ОБСЄ.

«СММ (спеціальна моніторингова місія) прибула на місце вибуху в 13:20 і побачила двох загиблих, тіла яких були накриті українськими прапорами. СММ зазначила, що вибух не завдав ніякої шкоди довколишнім будівлям чи вікнам. О 14:45 представник міліції і представник прокуратури дали прес-конференцію, на якій заявили про двох загиблих (один — співробітник міліції, інший — цивільна особа, яка брала участь у марші) і про 11 постраждалих, серед яких були шість співробітників міліції», — йдеться у звіті.

У міліції представникам ОБСЄ повідомили, що вибуховий пристрій складався з вибухової речовини тринітротолуолу, був начинений осколками і загорнутий у поліетиленовий пакет. Пристрій привели в дію дистанційно.

У документі також наголошується, що вибух у Харкові пов'язаний з подібним інцидентом, коли 22 лютого 2014 року на ході в місті під час вибуху загинули три людини, а 15 отримали поранення.

Міліція кваліфікувала подію як теракт. Пізніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розповів, що в місті почалася антитерористична операція.

Loading...