Луценко: Майдан зірвав сценарій перетворення України на Новоросію на чолі з Януковичем-2

Кращий варіант і для України, і для самого Януковича — щоб він повернувся в Україну і постав перед українським правосуддям.

Джерело: Відомості

Це був би найлегший вихід для всіх нас. Однак цього не станеться.

Як інформує «Главком», таку думку в ефірі програми «Факти» на каналі ICTV висловив голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Ми прекрасно знаємо, що Янукович — не тільки жадібний і жорстокий, мстивий керівник, але і боягуз. Тому він може тільки відкривати рота за вказівкою своїх ляльководів, тільки посилюючи психологічний тиск на Україну, і більше нічого. Ми не дочекаємося від нього мужнього кроку, як не дочекалися справедливості за роки його правління», — упевнений політик.

За словами народного депутата, саме Майдан зірвав підготовлений Януковичем план перетворення України в колонію Москви.

«Янукович блефував ідеєю євроінтеграції тільки для того, щоб підняти особистий дохід від Кремля, який став ціною здачі суверенітету України. Тепер уже зрозуміло, що в 2015 році вибори Януковича-2 повинні були бути об'єднані з референдумом про вступ України до Митного союзу. Методи підрахунку і оголошення результатів ми побачили на Майдані. «Беркут» оголосив би нам про перемогу Януковича-2 в якості генерал-губернатора Новоросії та приєднання до Митного союзу. Майдан власне зірвав цей сценарій і відстояв незалежність України», — підкреслив Луценко.

Loading...