Порошенко: Ми на Майдані боролися не з Януковичем, він був маріонеткою

Порошенко: Ми на Майдані боролися не з Януковичем, він був маріонеткою

Глава держави вважає, що правоохоронці зробили недостатньо для покарання вбивць.

Джерело: Відомості

ГПУ та СБУ встановили чіткий російський слід у трагічних подіях на Євромайдані, а іноземними снайперами керував помічник президента РФ Володимира Путіна Владислав Сурков. Про це під час церемонії вручення державних нагород членам родин Героїв Небесної Сотні заявив президент України Петро Порошенко, передає УНН

За його словами, рік тому на Євромайдані активісти боролися не з позбавленим звання президента Віктором Януковичем. Він був лише слухняною маріонеткою у руках Кремля.

«Ми на Майдані рік тому боролися не з Януковичем. Він був лише жорстокою і слухняною маріонеткою. Агресія Росії проти України почалася ще зі зриву підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яка мала відбутися у Вільнюсі. До ліквідації та розшматування України в Москві готувалися ще до перемоги Майдану. Вони очікували падіння Януковича з дня на день – і прискорили хід подій», — йдеться у заяві Порошенка.

Також глава держави додав, що українські правоохоронці встановили причетність Суркова до розстрілів активістів – він керував іноземними снайперами.

«Генеральна прокуратура та СБУ встановили чіткий російський слід у розстрілі Майдану. Слідство, нарешті, отримало доступ до записів приватних телефонних розмов Януковича з представниками російських силових структур. Вони разом заздалегідь готувалися до розстрілу. Буквально днями керівництво Служби безпеки поінформувало мене про те, що допитані нею бійці «Альфи» дали покази, що помічник президента Росії Владислав Сурков керував організацією снайперських груп іноземців на Майдані», — додав український президент.

Також він нагадав про те, що Рада ухвалила закон про можливість заочного притягнення до відповідальності очільників колишнього режиму, зокрема і Януковича. За словами Порошенка, поки правоохоронці зробили недостатньо для покарання вбивць активістів, однак за останні місяці їм вдалося досягти більшого у розслідуванні, ніж за весь минулий рік.  

Loading...