У Ялті пенсіонери не можуть «вибити» гроші і погрожують підірвати Пенсійний фонд

В окупованій Ялті з початку року спостерігаються затримки з виплатою пенсій.

Джерело: Відомості

У Пенсійному фонді запевняють, що вони носять технічний характер. Однак подібні виправдання не цікавлять кримських пенсіонерів. Часом ситуація в Пенсійному фонді розжарюється до межі.

Так, обурений інвалід схопив милицю і вдарив співробітницю пенсійного фонду по нозі, розбивши їй колінну чашечку. Викликаний наряд поліції намагався втихомирити пенсіонера, але той напав на поліцейського і вихопив у нього автомат, інформує Цензор НЕТ.

У свою чергу не отримавши у встановлений день свою пенсію бабуся прийшла в пенсійний фонд і заявила, що «всіх підірве».

За даними видання, з цього року пенсії виплачуються через чотири банки та поштові відділення зв'язку. Якщо раніше банки перераховували пенсії першого числа, то тепер, за даними Пенсійного фонду, швидше за все, це буде шосте число кожного місяця. Грошима пенсійного фонду з цього року займається єдиний центр в Сімферополі, який і перераховує кошти пенсіонерам. У Ялті нараховують першу пенсію або можуть зробити перерахунок.

«Проблема в іншому. Пенсію направляють за тією адресою, де був прописаний пенсіонер на момент оформлення пенсійної справи. Людина могла продати квартиру, поміняти, переїхати за іншою адресою. Але даних про це у пенсійному фонді немає. Раніше було простіше в ручному режимі внести зміни і направити гроші за іншою адресою. Тепер це треба робити через Сімферополь і потрібно певний час, щоб виправити адреса реєстрації або внести інші коригування. Були деякі проблеми при введенні паспортних даних в пенсійну програму, тому що доводилося перекладати з української мови на російську», — заявили в Пенсійному фонді.

Loading...