Терористи «ЛНР» досі сидять без газу

В «ЛНР» кажуть, що так і не отримують газ ні з Росії, ні з України. В «ДНР» – отримують.

Джерело: Відомості

Головний інженер управління магістральних газопроводів самопроголошеної «Луганської народної республіки» Вадим Тупий повідомив, що «ЛНР» поки не отримує газ ні з російської, ні з українського боку, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на сайт сепаратистів «Луганск Информ Центр».

При цьому представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» заявляють, що газ надходить без перебоїв.

«Зараз засувки закриті. Подальший розвиток поки не відомий, чекаємо команди, звідки і як приймати далі газ. Поки подачі на наш регіон (з Росії) немає. З української сторони ні вчора, ні сьогодні (поставок не було), і навіть тенденції до того, щоб вони відкрили нам подачу, поки немає», — сказав Тупий.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що запасів природного газу в «ЛНР» і «ДНР» вистачить лише до вечора 19 лютого.

Водночас голова «народної ради ДНР» Андрій Пургін заявив про перехід «ДНР» на російський газ.

Всі свої заяви глави «псевдореспублік» аргументували тим, що Україна перекрила їм газ. Хоча джерело в «Нафтогазі» спростувало цю інформацію.

Також сьогодні прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив Міненерго і «Газпрому» підготувати пропозиції про постачання газу в Донбас в якості гуманітарної допомоги.

Відкритим залишається питання, хто буде оплачувати цей газ. Адже «Газпром» планує постачати його у рамках контракту з Україною.

Вже ввечері повідомлялося, що «Нафтогаз» відновив газопостачання на території проведення АТО.

Loading...