Чорнухине відійшло до бойовиків, голова селища повернувся разом з окупантами

Контрольована Україною територія Луганської області внаслідок бойових дій втратила один населений пункт — Чорнухине Попаснянського району.

Джерело: Відомості

Про це йдеться у повідомленні прес-служби голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

«Українські збройні сили були змушені залишити селище, туди зайшли бойовики «ЛНР». Площа Чорнухиного 753 га, в мирний час тут проживало понад 6 тисяч чоловік. Останні кілька тижнів із населеним пунктом, який опинився в театрі бойових дій навколо Дебальцевого, був втрачений зв’язок, тут ішли вуличні бої. Неодноразові спроби евакуювати звідти людей, які ховалися по підвалах, були безрезультатними», — йдеться у повідомленні.

«Починаючи з жовтня минулого року, ми багато разів відновлювали перебиті обстрілами системи життєзабезпечення в Чорнухиному, погасили заборгованість із пенсій, возили гуманітарну допомогу. В січні з військовим супроводом ще доставили пенсії й закрили всі соціальні виплати й зарплати. В лютому зробити це вже було неможливо. Як тільки на околицях почалися бої, голова селища втік, кинувши людей напризволяще. Він виявився звичайним зрадником, який повернувся в Чорнухине тільки тепер разом із окупантами», — заявив Москаль.

Loading...