У бундестазі шоковані, як пропагандисти «Новоросії» перекрутили їх візит на Донбас

Візит депутатів бундестагу був розцінений пропагандистськими ЗМІ, як підтримка ЄС.

Джерело: Відомості

Заступник голови фракції Лівої партії в бундестазі Вольфганг Герке і його колега по фракції Андрій Хунко звинуватили проросійських бойовиків у тому, що вони використовували гуманітарну місію депутатів бундестагу в пропагандистських цілях.

Минулого тижня депутати привезли в охоплений війною регіон 28 тонн медикаментів для дитячих лікарень Донецька, Луганська і Горлівки. На ці цілі вони зібрали 74 тисячі євро пожертвувань, пише німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), передає «Новое время» з посиланням на DW.

А ось рупор сепаратистської пропаганди сайт Новоросія бачив все по-своєму і опублікував замітку, в якій стверджує, що депутати бундестагу «за організаційної підтримки Фонду Земляцтва Донбасу та представників Комуністичної партії Росії» передали медикам 6 тонн медикаментів.

При цьому німецькі політики на сайті названі представниками Євросоюзу.

«За час бойових дій це перша гуманітарна місія за участю представників Європейського Союзу», — заявив заступник голови того самого Фонду Яків Самушия, який, як наголошується до всього є ще й помічником депутата Державної думи РФ Йосипа Кобзона.

Повідомлення супроводжувалося фотографією депутатів бундестагу з так званим главою ДНР Олександром Захарченком. Сам Вольфганг Герке заявив, що він розумів, візит в Донбас буде обтяжений зустріччю з лідером бойовиків.

За його словами, бесіда тривала не більше 15 хвилин, після чого Захарченко показав їм зруйнований обстрілами будинок в районі аеропорту Донецька. 

Loading...