Євросоюз готовий розглянути прохання України про миротворців

У Євросоюзі готові розглядати питання про направлення миротворчої місії в Україну, однак пріоритетом ЄС є виконання Мінських домовленостей.

Джерело: Відомості

Як повідомляє 5 канал з посиланням на Deutsche Welle, сьогодні заступник генерального секретаря Європейської дипломатичної служби Мачей Поповський заявив, що представниця ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні проаналізує пропозицію Києва про направлення миротворчої місії на Схід України для контролю за режимом припинення вогню.

«Ми знаємо про пропозиції України, зроблені Президентом, але нам потрібно знати більше, потрібна ясність» – сказав Поповський. Він зазначив, що будь-які дії Євросоюзу мають буди узгоджені між країнами-членами ЄС.

«Євросоюз повинен отримати конкретні пропозиції від України щодо миротворчої місії, перш ніж обговорювати її всерйоз», — підкреслив заступник глави Європейської дипломатичної служби після неформальної наради міністрів оборони країн ЄС, що відбулася у столиці Латвії.

Поповський зазначив, що все ж таки пріоритетом ЄС є забезпечення виконання Мінських домовленостей. За його словами, Євросоюз готує броньовані автомобілі для спостерігачів місії ОБСЄ і продовжить забезпечувати місію супутниковими знімками.

Loading...