Терористи і російські війська повністю взяли Дебальцеве під свій контроль

Терористи і російські війська повністю взяли Дебальцеве під свій контроль

Українські підрозділи, що забезпечують вихід Дебальцевського угруповання українських військ, ведуть стримуючі бої.

Джерело: Відомості

Координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив у Фейсбуці, що російсько-терористичні війська повністю взяли під контроль населений пункт і вузлову залізничну станцію Дебальцевого, в даний час створюючи якусь «військову комендатуру» в місті.

«У напрямку Артемівська (Світлодарськ - Луганське) авангардні підрозділи противника намагаються просуватися у напрямку Луганського. Українські підрозділи, що забезпечують вихід Дебальцевського угруповання українських військ, ведуть стримуючі бої. Також противник приступив до евакуації підбитої і пошкодженої бойової техніки з полів боїв у районі Дебальцевого (техніка евакуюється в Горлівку і Єнакієве)», — пише Тимчук.

За його словами, тактична група російсько-терористичних військ зі складу «Горлівського гарнізону», посилена ротною тактичною групою (укомплектована місцевими жителями, серед яких велика кількість молодих людей 16-17 років і літніх громадян, вкрай незадовільно екіпірованих і озброєних), почали просування до дороги Артемівськ - Дебальцеве північніше Логвинового. Всього в наступі бере участь близько 240 бойовиків, розбитих на 4 групи з наданою бронетехнікою (всього до 10 танків і 6 ББМ). Періодично по цих групах завдає ударів українська артилерія. 

Loading...