Україна дозволила введення військ НАТО для проведення навчань

Україна дозволила введення військ НАТО для проведення навчань

На навчаннях з військами країн НАТО будуть відпрацьовуватися взаємодія при відображенні будь-якої агресії, повідомив Турчинов.

Джерело: Відомості

Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про проведення багатонаціональних навчань за участю Збройних сил України, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

«Наступне питання, яке було прийнято на Раді національної безпеки і оборони, це план проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України у 2015 році та про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях», — заявив Турчинов за підсумками засідання РНБО в середу ввечері, повідомляє РБК-Україна.

В першу чергу міжнародні навчання збройні сили України будуть проводити з країнами, що входять в блок НАТО.

«До цього рішення додається план реалізації цих навчань, це багатонаціональні, скажімо так, підрозділи, які представлятимуть різні країни, безумовно, це, в першу чергу, країни, що входять в блок НАТО, це країни — наші стратегічні партнери і разом з їх збройними силами Збройні сили України, наші військові формування будуть відпрацьовувати нові форми проведення сучасних бойових дій і саме взаємодій при відображенні будь-якої агресії», — повідомив секретар РНБО.

РНБО також в середу схвалила звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання місій з підтримання миру і безпеки на території України.

Loading...