Маккейн присоромив Захід за те, що він підвів українців

Маккейн присоромив Захід за те, що він підвів українців

Сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем зробили спільну заяву, в якій назвали «ганьбою» те, що відбулося в Дебальцевому з вини Заходу.

Джерело: Відомості

Американські сенатори Джон Маккейн і Ліндсі Грем зробили спільну заяву, в якій звинуватили країни Заходу в бездіяльності, а угоду про припинення вогню в Донбасі назвали «сміховинним аркушем паперу», передає ZN.UA.

«Із учорашнього дня цей сміхотворний лист паперу не зробив нічого, щоб запобігти смерті нових десятків українських солдатів і здачі нових суверенних українських територій Путіну і його ставленикам», — йдеться в заяві про події в Дебальцевому.

«Путін досяг своїх військових завдань в Дебальцевому і ми боїмося, що західні лідери, замість того, щоб визнати жорстоку реальність російських вчинків, дозволять і далі Путіну стверджувати, що він сприяє встановленню миру», — заявили Маккейн і Грем.

Сенатори жорстко розкритикували дії західних лідерів, у тому числі і президента США Барака Обами, який, за їхніми словами, все продовжує «неспішно розглядати» надання Україні військової допомоги в той момент, коли російські та проросійські бойовики вбивають майже беззбройних українських солдатів.

«Українці мають волю, щоб чинити опір агресії і не просять нікого воювати за них. Вони лише просять захисників демократії дати їм кошти захистити свою країну від наступу агресора. Ганьба нам за те, що ми підвели їх», — резюмували сенатори.

Ще 13 лютого Джон Маккейн заявляв, що Мінські угоди вигідні тільки Путіну. За словами Маккейна, в ніч, коли Путін обговорював мирне вирішення конфлікту, в Україні в'їхало 50 танків, 40 ракетних комплексів і 40 бронемашин. 

Loading...