Командири добровольчих батальйонів створили власний генштаб

Семен Семенченко переконує, що їхня організація допомагатиме президенту і Генштабу ЗСУ з інформацією з передовою.

Джерело: Відомості

Добровольчі батальйони створили свій об'єднаний штаб, йдеться у сюжеті ТСН. Меморандум уже підписали батальйони «Донбас», «Кривбас», «Полтава», «Придніпров'я», «Січеслав», «Правий сектор», 20-й батальйон тероборони, окремі частини «Айдару», а також об'єднання афганців, автомайдану тощо. 

До об'єднання запрошують й інші військові підрозділи та волонтерські організації. Цей штаб складатиметься з 13 центрів за типом генерального штабу. Передусім збиратимуть розвіддані та іншу інформацію з передової, щоб спільно розробляти операції та координувати свої дії.

Штабом керуватимуть семеро осіб — представники найбільших батальйонів. Рішення ухвалюватимуть колегіально. Президента просять підтримати цю ініціативу, а також змінити керівництво Генерального штабу.

«Це не є паралельним генеральним штабом ні в якому разі, це не є якоюсь дурістю типу військового перевороту. Це центр координації, обміну розвідданими, розробка планів спільних операцій, надання цих планів, у тому числі і в генеральний штаб, аналіз дій генерального штабу та надання незалежного каналу інформації, у тому числі і президенту України», — повідомив один з ініціаторів створення штабу народний депутат України Семен Семенченко. 

Loading...