Київ не буде платити за електроенергію для терористів

Київ не буде платити за електроенергію для терористів

Сплачується тільки за ту електроенергію, яка поставляється на територію, що контролюється українською владою.

Джерело: Відомості

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення призупинити розрахунки за електроенергію, яка виробляється в зоні АТО в Донбасі, і відновить її тільки у випадку, якщо ця електроенергія буде поставлятися українським громадянам, а не терористам.

Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів у середу, 18 лютого, передає ZN.UA.

«Мною дано доручення — зупинити всі фінансові перерахунки у сфері електроенергетики, поки ми не зрозуміємо, за що ми платимо: за електроенергію, яка поставляється терористам, чи за електроенергію, яка поставляється на територію України для громадян України.

Прем'єр зажадав від НКРЕКУ і Міненерго розробити чіткий алгоритм розподілу коштів. «Сплачується тільки за ту електроенергію, яка поставляється на територію, що контролюється українською владою», — сказав глава уряду.

Також прем'єр розпорядився оприлюднити дані про те, скільки коштів Україна витратила на постачання електроенергії і газу на територію Донбасу, підконтрольну бойовиками.

«Також я прошу опублікувати загальні дані щодо обсягу коштів, витрачених Україною на постачання електроенергії і природного газу на території, які тимчасово перебувають під контролем терористів. Міністерству фінансів під час доопрацювання закону про бюджет вжити заходів щодо компенсації коштів, які сплачені з цієї території на користь «Нафтогазу» і «Енергоринку», — заявив Яценюк.

Раніше НКРЕКУ призупинила розрахунки з виробниками електроенергії, потужності яких тимчасово перебувають на непідконтрольній державі території. Це закріплено постановою №158 від 2 лютого нинішнього року.

Loading...