Яценюк про будівництво «Європейського валу»: Хто проти — отримає квиток по той бік кордону

Уряд у середу, 18 лютого, має затвердити нову редакцію будівництва проекту «Європейський вал» і цей проект, як і лінія безпеки на Донбасі, перебуває в процесі зведення.

Джерело: Відомості

Про це на засіданні Кабінету Міністрів України повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає канал новин 24.

«Ми поставили завдання, які виконуються Міністерством оборони, Державною прикордонною службою, Міністерством внутрішніх справ щодо будівництва лінії безпеки. Це та лінія, яка на даний момент межує із зоною АТО і не дає можливості російським терористам і найманцям прорватися на території, які контролюються і будуть контролюватися виключно українською владою», — заявив Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну в середу.

Він зазначив, що проект «Європейський вал», а саме облаштування держкордону України — це друга лінія безпеки України.

«Європейський вал» будується і буде побудований, лінія безпеки будується, функціонує, і ми не дамо можливості терористам, найманцям, бандитам, іншим посібникам російського тероризму передавати зброю, перетинати держкордон, перетинати лінію безпеки і відправляти туди розвідувально-диверсійні групи», — наголосив прем'єр-міністр.

Яценюк також нагадав, що в 2014 році уряд виділив на лінію безпеки і «Європейський вал» загалом 235 млн грн.

«Державний кордон будується і буде побудований. Хто виступає проти — ми дамо можливість отримати квиток в одну сторону — по той бік кордону», — підсумував Яценюк.

Нагадаємо, в уряді планують завершити проект будівництва і облаштування державного кордону між Україною і Російською Федерацією («Європейський вал») протягом 4 років.

Loading...