В Маріуполі ліквідовано агентурну мережу «ДНР», яку очолювала «Баба Лєна»

Інформатори збирали для терористки відомості про місця дислокації і переміщенні підрозділів та військової техніки ЗС України в районі Маріуполя.

Джерело: Відомості

Співробітники Служби безпеки України знешкодили агентурну мережу терористів «ДНР», яка збирала і направляла бойовикам розвіддані для ведення артилерійських обстрілів по населених пунктах і позиціях сил АТО в Маріуполі.

Як повідомили в прес-службі СБУ, всього затримано п'ять посібників терористів.

«Координатором злочинної мережі був активний член терористичної організації т.зв. ДНР на прізвисько «Баба Лєна». Терористка завербувала кількох місцевих жителів, в т.ч. цинічно направляла за інформацією підлітка», — йдеться в повідомленні.

Встановлено, що інформатори збирали для терористки відомості про місця дислокації і переміщенні підрозділів та військової техніки ЗС України в районі Маріуполя.

«Баба Лєна координувала роботу маріупольських інформаторів з Донецька. Зловмисниця забезпечила спільників мобільним зв'язком. Отримані відомості відправлялися в «штаб» терористів, і відразу бойовики наносили артилерійські і ракетні удари по позиціях українських військових і населених пунктах поблизу них», — повідомили в СБУ.

Оперативники СБУ протягом доби провели кілька успішних спецоперацій із затримання посібників терористів.

Слідчими СБУ затриманим оголошено про підозру за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Loading...