Канада ввела нові санкції проти Росії: у список потрапили Кобзон і Кисельов

Канада ввела нові санкції проти Росії: у список потрапили Кобзон і Кисельов

Уряд Канади солідарний із народом України.

Джерело: Відомості

Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер опублікував заяву, оголосивши економічні санкції і заборони на поїздки щодо 37 російських і українських приватних осіб, а також економічні санкції щодо 17 російських та українських юридичних осіб, передає УНН

Уряд Канади непохитний і солідарний із народом України, адже військова агресія режиму Путіна коштувала життя більш ніж 5300 чоловік.

«Позиція Канади залишається ясною: ми визнаємо суверенітет і територіальну цілісність України і ніколи не визнаємо незаконну окупацію Росією будь-якої частини країни. Канада знову активізує свою реакцію на ситуацію, оголосивши нові санкції проти російських і українських фізичних та юридичних осіб. Ці заходи прийняті у відповідь на серію ескалації актів агресії, скоєних російськими бойовиками в останні тижні. Ми уважно стежимо за виконанням угоди про припинення вогню, укладеної в Мінську 12 лютого і готові вжити додаткових заходів щодо Росії і російських бойовиків», — йдеться в заяві.

У новий список санкцій, які ввела Канада, потрапили 37 фізичних осіб та 17 підприємств Росії та України, причетні до агресії на Донбасі. Доповнений список санкцій проти РФ був опублікований 18 лютого на офіційному сайті прем'єр-міністра країни Стівена Харпера.

Так, згідно з документом, у чорному списку називаються прізвища заступник міністра оборони РФ Анатолія Антонова, гендиректора РОСТЕХ Сергія Чемезова, заступника начальника Генштабу ЗС РФ Андрія Картаполова, депутата Держдуми Валерія Куликова, лідера байкерського клубу «Нічні вовки» Олександра Залдостанова, депутата від КПРФ Валерія Рашкіна, а також співака Йосипа Кобзона і кремлівського пропагандиста номер один — Дмитра Кисельова.

Крім того, серед організацій під санкції Канади потрапили громадський рух «Новоросія», а також «Роснефть».  

Loading...