Семенченко закликав терміново атакувати бойовиків у Дебальцевому

Семенченко закликав терміново атакувати бойовиків у Дебальцевому

Командир батальйону Донбас, народний депутат Семен Семенченко заявив, що ситуація в районі Дебальцевого дуже сильно ускладнилася за останні години.

Джерело: Відомості

Він вважає за необхідне нанести потужний удар по бойовиках, вивести українських бійців і вирівняти лінію фронту.

«Те, що можна було зробити вчора, — вже не можна зробити сьогодні. Подальше зволікання з рішучими діями може коштувати дуже дорого. Просто статично утримуючи позиції ми не доб'ємося своїх цілей і навпаки можемо прийти до катастрофи, — заявив Семенченко у Фейсбуці. — Я не можу з ряду причин, перш за все військового характеру, виводити на загальне обговорення реальний стан справ. Я не хочу вести інформаційну війну з Генштабом і доводити хто дезінформує суспільство і Головнокомандуючого, зараз не час для цього, час об'єднати зусилля».

«Я як командир батальйону, народний депутат, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони наполягаю на рішучих діях з деблокування сил АТО в районі Дебальцевого і вирівнюванню лінії фронту. Необхідно зберегти кістяк армії, а території ми завжди зможемо повернути», — написав він у себе в Facebook.

У зв'язку з цим Семенченко від імені бійців АТО, звернувся до Верховного Головнокомандувача «з проханням прийняття негайного рішення, нанесення потужного удару по російсько-каральних військах, виведення блокованих частин і вирівнюванні лінії фронту».

«Головне – зберегти кістяк боєздатних частин. Ми готові виконати будь-який наказ. Ми не допустимо ніякої паніки, але настав час діяти», — написав він.

Рані в штабі АТО повідомили, що терористи у вівторок захопили кілька будівель в Дебальцевому Донецької області, разом з тим проходить перегрупування наших військ.

Loading...