Російським поліцейським заборонили відпочивати в Європі та в Україні

Російським поліцейським заборонили відпочивати в Європі та в Україні

Всім атестованим працівникам органів внутрішніх справ РФ тепер дозволено виїжджати на відпочинок тільки в країни СНД, окрім України, в Південну Осетію і Абхазію.

Джерело: Відомості

Про це пишуть Ведомости.

Відповідний наказ був виданий минулого тижня і поширений у вигляді шифрограми в усі територіальні та самостійні підрозділи МВС. Видання зазначає, що раніше такі обмеження накладали тільки на співробітників ФСБ, які мають допуск до роботи c секретними матеріалами.

Співробітникам поліції поки повідомили про наказ усно. Вони очікують, що скоро всіх попросять підписати відповідний папір. За їх словами, після останніх обмежень, введених навесні минулого року, «можна було спробувати відпроситися в поїздку до В'єтнаму або Камбоджу». Останнім часом, як вони стверджують, майже ніякі поїздки не візуються начальством, в тому числі в Абхазію. Вони кажуть, що навіть відсутність візового режиму і можливість перетину кордону по загальноросійському паспорту не дають права виїжджати без дозволу керівництва.

Торік МЗС Росії визнав «небезпечними» близько 100 країн, де російських туристів можуть затримати і видати в недружню країну.

Заступник голови думського комітету з безпеки та протидії корупції Олександр Хінштейн заявив, що направив російському міністру Володимиру Колокольцеву запит про причини нововведення. Він вважає, «неоднозначні заходи» перед майбутнім скороченням особового складу відомства негативно позначаються на «моральному кліматі», а в підсумку можуть призвести до відтоку кадрів з поліції.

Loading...