ОБСЄ побачило порушення перемир’я в чотирьох містах Донбасу

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) зафіксувала кілька «інцидентів» з моменту набрання чинності режиму припинення вогню на Донбасі.

Джерело: Відомості

В опублікованому повідомленні на сайті ОБСЄ говориться, що умови перемир'я порушувалися в Сєверодонецьку, Луганську, Дебальцевому та Донецьку. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutche Welle.

У перші 18 годин в більшості районів конфлікту міжнародні спостерігачі констатували дотримання умов мирного плану, прийнятого раніше в Мінську.

Крім того, під час відвідин штаб-квартири спільного російсько-українського центру з координації та контролю (СЦКК) в Соледарі представники місії ОБСЄ отримали чорновий варіант плану українських військових з реалізації мінських угод. ОБСЄ відзначає, що внесені пропозиції будуть обговорюватися з представниками російської армії.

«Коли остаточна версія документа буде узгоджена, її направлять в генеральні штаби українських і російських збройних сил», — йдеться в повідомленні організації.

Loading...