У Криму закрився винний завод «Сонячна Долина»

У Криму закрився винний завод «Сонячна Долина»

У Судацькому регіоні припинив виробничу діяльність винний завод «Сонячна Долина».

Джерело: Відомості

Про це на засіданні економічної ради при голові Державної ради так званої Республіки Крим повідомив «міністр економічного розвитку Криму» Микола Коряжкін.

Виконуючим обов'язки генерального директора державного концерну «Національне виробниче об'єднання« Массандра »призначена головний бухгалтер підприємства Лідія Боброва, передають «Новини Криму».

«Проблеми виноробних підприємств залишаються невирішеними. Не затверджений зразок федеральної спеціальної марки. Дана ситуація вже призвела до зупинки «Сонячної Долини» і може призвести до зупинки інших виноробних підприємств, які є бюджетоутворюючими для Республіки Крим», — зазначив так званий міністр.

Він додав, що у зв'язку з необхідністю переорієнтації на нові ринки збуту і відсутністю сировини (спирту-ректифікату) в Криму знизилося виробництво вино-горілчаної продукції. Відповідно, в 2014 році надходження акцизу скоротилося на 61%. В травні минулого року стало відомо про тяжке становище винзаводу «Сонячна Долина».

Підприємство засноване в 1888 році і розташоване неподалік від міста Судак на східному узбережжі Кримського півострова. Виробнича лінійка складалася з більш ніж 20 найменувань сухих, міцних і десертних вин під торговими марками «Чорний Доктор», «Чорний Полковник», «Сонячна Долина», «Портвейн Кримський Сонячної Долини», «Шардоне», «Кокур», «Совіньон» , «Каберне». Потужності заводу були розраховані на переробку 5 тис тонн винограду на рік і більше 3 млн літрів винопродукції щорічно. Площі виноградників компанії становили 352 га.

Loading...