У Петербурзі поставлять пам’ятник Путіну

Монументи чинного президента Росії і білогвардійського отамана, страченого в СРСР в 1947 році, планують встановити козаки на своїй приватній території на півночі Петербурга.

Джерело: Відомості

Про це в ефірі «Ехо Петербурга» розповів отаман православного козачого товариства «ІРБІС» Андрій Поляков: за його словами це відбудеться вже в травні.

«Путін — це людина, яка відновлює російську імперію, повертає наші втрачені території, створює потужну армію. Це рідкісна людина, яка гідна встановлення пам'ятника за життя. А отаман Краснов — герой і мученик Росії. І поставити пам'ятник Краснову на його батьківщині — це наш обов'язок», — заявив Поляков.

Скульптурна композиція буде в мініатюрі повторювати одеські Потьомкінські сходи. Пам'ятники Путіну і Краснову будуть дивитися один на одного, уточнив отаман. При цьому Поляков не бачить проблеми в тому, що в роки другої світової Петро Краснов був начальником так званих «козацьких військ Східних окупованих територій Німеччини»:

«На Краснові немає крові, і він не брав участь у військових діях на відміну від інших зрадників. На загородзагонах НКВД і Сталіна крові, напевно, в десятки тисяч разів більше, ніж на Петрові Краснові», — сказав Андрій Поляков.

Козачого лідера критично сприймають багато керівників інших козацьких товариств регіону. Сам Поляков своїх критиків називає «колишніми міліціонерами», які на відміну від козаків товариства «ІРБІС» на Донбас не їздять.

Раніше в Петербурзі група громадян намагалася домогтися присвоєння імені Володимира Путіна одному з міських скверів. Топонімічної комісія відмовила, оскільки йшлося про «живу людину». У 2006 році Володимиру Путіну було присвоєно звання почесного громадянина Петербурга. 

Loading...