Forbes нарахував у Путіна $200 мільярдів статків

Forbes нарахував у Путіна $200 мільярдів статків

Глава інвестиційного фонду Hermitage Capital Білл Браудер в інтерв’ю американському телеканалу CNN заявив, що президент Росії Володимир Путін володіє статком у $ 200 млрд.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Forbes.

«Я вважаю, що воно (багатство Путіна) становить $ 200 млрд. Після 14 років при владі і (враховуючи) суми, які справила країна, і суми, які не були витрачені на школи, дороги, лікарні і так далі, всі ці гроші — у власності, зберігаються на рахунках у швейцарських банках, в акціях, хедж-фондах, керованих Путіним і його дружками», — заявив Браудер.

Інтерв'ю було приурочене виходу мемуарів Браудера «Червоний бюлетень: правдива історія великих грошей, вбивства і боротьби людини за справедливість». CNN називає Браудера колись найбільшим іноземним інвестором в Росії і колишнім прихильником Путіна.

Сам глава Hermitage Capital назвав себе «акціонером-активістом».

За його словами, він починав інвестувати в Росію, купуючи акції російських компаній, але потім виявив, що «олігархи та урядовці крадуть у цих компаній весь прибуток».

«Я подумав, що єдиним способом, за допомогою якого я зможу робити моральний і прибутковий бізнес, буде спробувати зупинити це. По суті, ми вивчили, як вони здійснювали крадіжку, а потім поділилися цим з міжнародними ЗМІ. І близько чотирьох років розголос і викриття російських компаній дійсно працювали, бо мої інтереси збігалися з (інтересами) Путіна», — розповів британець.

Loading...