Єфремова «брали» у його київському будинку, на Подолі

Єфремова «брали» у його київському будинку, на Подолі

Колишній голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов був затриманий 14 лютого близько 23:00 у себе вдома в Києві на Подолі.

Джерело: Відомості

Про це з посиланням на власні джерела пише «Обозреватель».

За даними джерела, до будинку Єфремова під'їхав автомобіль, з якого вийшли четверо чоловіків у цивільному одязі. «Вони подзвонили в двері. Відкрив сам Єфремов. Чоловіки, пред'явивши посвідчення співробітників Генпрокуратури і СБУ, вручили йому повістку про затримання», — сказав співрозмовник, додавши, що опору Єфремов не чинив, сховатись не намагався.

Тим часом сам колишній лідер фракції Партії регіонів вважає своє затримання «політичним переслідуванням з надуманих причин». Відповідну заяву Єфремова розміщено на сайті Партії регіонів.

«Вважаю свій арешт політичним переслідуванням нової влади з надуманих причин. Вони знають, хто насправді винен у смертях на Майдані, але не можуть їх дістати. Тому садять тих, хто попався під руку», — вважає Єфремов.

Він заявляє, що не переховувався від слідства, останнім часом жив у Києві, регулярно ходив на допити, відповідав на всі їхні запитання.

«Я нікуди не збираюся емігрувати або просити політичного притулку ... Упевнений, що мені вдасться довести свою правоту в українських судах. Якщо ні — ми дійдемо до Європейського суду з прав людини. Останнє, чого я хочу зараз — судитися проти України. Але по-іншому ця влада не зрозуміє, що не можна переслідувати своїх політичних опонентів», — заявив Єфремов.

Нагадаємо, в суботу, 14 лютого, новий генеральний прокурор Віктор Шокін повідомив про затримання Єфремова за звинуваченням у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.  

Loading...