Ватажки бойовиків вимагають, щоб Україна припинила зближення з НАТО

Ватажки бойовиків вимагають, щоб Україна припинила зближення з НАТО

«ДНР» та «ЛНР» зажадали від України повернути позаблоковий статус.

Джерело: Відомості

Терористи пригрозили розірвати взаємодію з Україною і відмовитися від мінських домовленостей, якщо Київ піде на зближення з НАТО. У керівництві «ДНР» та «ЛНР» заявили про намір добиватися дотримання Києвом додаткових вимог крім тих, що відображені в мінському документі з мирного врегулювання, передає УНН.

Як заявив представник «ДНР» на переговорах у Мінську Денис Пушилін, в першу чергу мова йде про скасування всіх рішень політичного і військового керівництва України щодо оголошення і введенню силової операції в Донбасі.

«Поки діють всі ці ганебні та злочинні рішення та накази, що призвели до загибелі тисяч людей і страшних руйнувань, ніяке справжнє примирення неможливе. Їх скасування стало б актом діяльного каяття київської правлячої олігархії, а прощати чи ні — вирішить народ Донбасу», — пафосно заявив Пушилін.

Крім того, підкреслив він, «ДНР» та «ЛНР» мають намір домагатися позаблокового статусу України.

За словами Пушиліна, у разі руху української влади у бік НАТО, «ДНР» та «ЛНР» обіцяють «негайно перервати взаємодію з Києвом і вважати мінські домовленості нікчемними».

«Будь-яке намагання Києва у бік НАТО або будь-якого іншого антиросійського військового союзу неприйнятно для нас», — заявив він.

Тим часом в ОБСЄ повідомили, що перемир'я зараз порушується у Дебальцевому, Райгородці та Луганську. Місія повідомила, що знає про «численні непідтверджені випадки порушення режиму припинення вогню». 

Loading...