Терористам припинили платити «зарплату», тож вони тепер годуються «з дороги»

Відзначається зростання мародерства на блокпостах бойовиків «ДНР», що почали практикувати відкритий грабіж цивільних осіб.

Джерело: Відомості

За словами самих терористів, їм перестали виплачувати «зарплату», годуються виключно «з дороги». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Одночасно противник провів перегрупування своїх сил. У район Горлівки перекинуті 2 батальйонні тактичні групи російсько-терористичних військ, посилені окремою бронегрупою (в цілому близько 900 чол., 25 танків, 32 ББМ, до 20 одиниць автотранспорту, 2 мінометні батареї, 2 батареї ствольної артилерії — 6 гаубиць Д-30 і 6 протитанкових гармат МТ-12)», — повідомляє експерт.

За його даними, обстріли позицій українських військ протягом останньої доби також зафіксовані на Донецькому і Луганському напрямках. Обстріли велися зі стрілецької зброї, мінометів, танків, ствольної артилерії і РСЗВ.

Як пише Тимчук, «протягом минулих вихідних відзначалися спроби атаки противника в районі Мар'їнки. Атакувала група противника, зупинена фланговим вогнем українських військ, була змушена відійти на вихідний рубіж».

«На Маріупольському напрямку українська артилерійська група напередодні (до 00:00 15.02) неодноразово завдавала ударів по формуваннях російсько-терористичних військ, які намагалися контратакувати в районі н.п. Широкино з боку н.п. Безіменне. З настанням «режиму припинення вогню» українська артилерія припинила нанесення ударів, чим скористався супротивник, намагаючись наносити удари по виявлених позиціях. Одночасно противник почав підведення бронетехніки до «переднього краю», — повідомляє експерт.

За даними «ІС», у Горлівці в будівлі місцевого ОВС прогримів вибух. Кілька бойовиків отримали поранення. За попередніми даними, причина вибуху — неакуратне поводження з гранатою типу РГД-5.

«З Донецька у бік кордону з РФ через Сніжне відзначено переміщення незвичайного конвою у складі 7 джипів, один БТР-80, 12 броньованих автобусів із затемненим склом, 6 критих «Уралів» та відкритого пікапа з великокаліберним кулеметом в кузові. Колона переміщалася на великій швидкості, не зупиняючись на блокпостах», — пише Тимчук.

Loading...