Замість вести переговори у Мінську, ватажки бойовиків діяли погрозами

Кучма розповів, як ватажки бойовиків ледь не зірвали переговори в Мінську.

Джерело: Відомості

Другий президент України Леонід Кучма розповів, що у Мінську контактна група повинна була підписати документ разом з ватажками бойовиків Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, а потім передати його нормандській четвірці, але бойовики ледь не зірвали весь процес переговорів, а президенти вже збиралися роз'їхатися. 

«Контактна група повинна була разом з Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким підписати цей документ, передати його чотирьом президентам, вони повинні були вийти до преси, благословити цей документ і сказати: «Хлопці, давайте далі жити дружно». Але коли ми сіли за стіл підписувати документ, Плотницький і Захарченко сказали, що вони нічого підписувати не будуть, їх не влаштовує договір», — розповів в інтерв'ю каналу «Інтер» Кучма.

За його словами, бойовики почали з того, що, нібито, наші військові в «котлі» в Дебальцевому.

«Пропонували записати, що військові повинні здати зброю. Це була німа сцена. Четвірка трохи не роз'їхалася», — сказав він.

За словами Кучми, після перерви учасники контактної групи внесли в документ єдину зміну, «хоча зауважень з боку Донбасу було багато».

«Єдина зміна — замість 8 години 14 числа, перемир'я повинно було наступити опівночі 15 числа. Це єдине, що змінилося», — зазначив Кучма.

Головним проривом мінських переговорів екс-президент вважає те, що «ми посадили за стіл європейців, Путіна і Україну. І Путін взяв на себе відповідальність за ті документи, які були підписані. Одна справа, спостерігати з боку, інша справа підписати угоду».  

Loading...