«Донбас» опублікував фото і відео з полоненими терористами

Більшість із полонених ворогів потрапили у перший у своєму житті реальний бій.

Джерело: Відомості

Кадри оприлюднив у своєму Facebook начальник командно-штабної машини полку «Донбас» Євген Шевченко.

Як пише боєць, напередодні «Донбас» заходив у Логвинове за підтримки 30-ї бригади ЗСУ. Коли зайшли до села, праворуч з посадки вийшли російські танки, почали працювати РПК і міномети. Українські воїни прийняли бій.

Доброволець із позивним «Літак» спалив один ворожий танк. Начальник КШМ розповів: «Всі відстрілюються з положення лежачи – щільність вогню така, що голови підняти не можна. Але з «Мухи» лежачи не стрельнеш. «Літак» спокійно так встає на коліно, прицілюється і гасить під вежу – феєрверк! Кулі свистять далі, а він продовжує стояти – споглядав свій успіх, поки не стягнули вниз)».

У підсумку «Донбас» відступив через нерівність сил – стало зрозуміло, що терористи перекинули сюди істотне посилення, що і підтвердив подальший допит взятих у полон.

Євген Шевченко розповів: у бою загинули троє бійці «Донбасу». Добровольці взяли у полон двох сепаратистів, які розповіли, що у них під кінець бою загиблих було приблизно 50 осіб, при чому половину з них накрили свої ж із мінометів. Ще повідомили, що перекинули їх в Логвинове тільки вранці – кого з Лутугиного, кого з Вуглегірська. Наступали за технікою, у них було 18-20 танків – мінімум три були знищені. Також ще 15 терористів взяли у полон бійці ЗСУ.

В основному всі полонені – громадяни України з Єнакієвого, Донецька, Горлівки. Майже всіх кинули у їхній перший реальний бій – до цього в основному стояли на блокпостах, рили окопи. Обіцяли їм по $360 на місяць, але ця група вже третій місяць в строю, а грошей ні разу не отримували. Вступ до банди вони пояснювали тим, що «бідно живуть», і кажуть, що хотіли отримати обіцяні гроші і втекти за першої ж нагоди.

Loading...