Кіхтенко: Я не бачу майбутнього у «ЛНР» і «ДНР»

Кіхтенко: Я не бачу майбутнього у «ЛНР» і «ДНР»

Генерал Олександр Кіхтенко, який замінив на посаді губернатора Донецької області Сергія Таруту чотири місяці тому, розповів, як бойовики будуть виконувати Мінські угоди, і поміркував про те, в якій країні воліють жити «люди Донбасу».

Джерело: Відомості

«Що стосується української сторони, то я не бачу проблеми. Вона виконає будь-які команди. Там є дисципліна, є порядок, — прокоментував Кіхтенко виконання Україною мінських домовленостей. — Гарантія того, що цю команду виконають представники ДНР і ЛНР — її немає. Тому що колишні мінські домовленості вони не виконували. Практично кожен день велися бойові дії. Вбивали не тільки військовослужбовців, але і мирних жителів».

За його словами, незрозуміло, чому не було прийнято рішення прямо з учорашнього дня припинити бойові дії.

Журналіст «Нового времени» запитав Кіхтенка, чи ведеться якась робота з проросійськи налаштованими жителями Донеччини.

«Люди мають різний настрій, в тому числі і проросійський. Ми переконуємо, говоримо, працюємо, надаємо допомогу і, думаю, будемо це робити далі, — каже Кіхтенко. — Хотів би навести приклад. Кілька днів тому з Дебальцевого вивозилися люди, проводилася евакуація українською стороною та представниками «ДНР». Так от, на наших «Пазиках», «Богданах», не зовсім комфортних автобусах вивезли 470 чоловік. Та сторона надала дуже красиві автобуси, Ікаруси, Мерседеси комфортні. Туди виїхало аж 22 людини за бажанням. Тому, це, по-моєму, найвища характеристика, де хочуть люди жити. Вони хочуть жити на території України, вони хочуть бути у складі України».

«Я не бачу майбутнього в якій-небудь, як би вона там не називалась, «ДНР» або «ЛНР». Вони нічого доброго жителям Донбасу не дадуть. Донецька область повинна бути єдиною, повинна бути відновлена в тих межах, в яких вона була. Ми повинні якнайшвидше приступити до відродження Донбасу». 

Loading...