Меркель підтвердила, що санкції проти Росії запрацюють у понеділок

Меркель підтвердила, що санкції проти Росії запрацюють у понеділок

Після переговорів у Мінську 12 лютого європейські дипломати готові були відмовитися від нових санкцій.

Джерело: Відомості

Прийняті санкції ЄС щодо 19 фізичних і дев'яти юридичних осіб, у тому числі з Росії, набудуть чинності, як і планувалося, 16 лютого, незважаючи на нові мінські домовленості. Інформацію про це підтвердила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає ТСН.

Вона не виключила, що відносно Росії можуть наслідувати й інші санкції, якщо реалізація нових мінських домовленостей піде погано.

Обмеження торкнуться 19 росіян і українців, будуть заморожені рахунки дев'яти компаній. Ці заходи були узгоджені міністрами закордонних справ ЄС на зустрічі 9 лютого і їх введення планувалося на 16 лютого.

Тоді глава зовнішньополітичного відомства Франції Лоран Фабіус уточнив, що вступ санкцій у силу було відкладено, щоб дати можливість реалізуватися мирним зусиллям по врегулюванню українського конфлікту.

Після переговорів у Мінську 12 лютого європейські дипломати готові були відмовитися від нових санкцій. Зокрема, таку думку висловили прем'єр-міністр Фінляндії Олександр Стубб, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, глава МЗС Франції Лоран Фабіус.

29 січня глави МЗС країн ЄС продовжили санкції, введені в березні 2014 року. У чорному списку значаться 132 людини і 28 компаній. 

Loading...