Україна отримає від МВФ новий кредит у розмірі $17,5 мільярдів

Україна отримає від МВФ новий кредит у розмірі $17,5 мільярдів

Міжнародний валютний фонд і Україна уклали угоду про виділення Україні 17,5 млрд доларів у рамках нової чотирирічної програми.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, передає УНН.

«Я рада повідомити, що місія МВФ, яка працює в Києві, досягла угоди на рівні з українським урядом за новою програмою щодо економічних реформ, які будуть спиратися на розширене кредитування обсягом 12,35 SDR (близько 17,5 млрд доларів, 15,5 млрд євро) від МВФ, а також за рахунок додаткових ресурсів з боку міжнародного співтовариства», — зазначила вона.

Як повідомлялося, переговори з МВФ проходять досить напружено — найважчим питанням залишаються тарифи на енергоресурси та фіскальна консолідація.

Прем’єр Арсеній Яценюк розповів, що Кабмін розраховує, що нова чотирирічна програма з МФВ дасть можливість протягом 4 років отримати близько 25 млрд доларів, з яких 17,5 млрд доларів для стабілізації фінансової ситуації в Україні.

«Ми звертаємося до МВФ з клопотанням про затвердження радою директорів МВФ чотирьохрічної програми співпраці з Україною, яка загалом дасть можливість Україні протягом 4 років додатково отримати у вигляді фінансової підтримки близько 25 млрд доларів, з яких 17,5 млрд — це кошти, які МВФ надасть Україні для стабілізації фінансової ситуації в Україні», — наголосив він. 

Loading...