Ілларіонов: Путін оголосив війну Україні ще в 2013 році

Ілларіонов: Путін оголосив війну Україні ще в 2013 році

Оголошенням війни Україні колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов вважає заяву Володимира Путіна на конференції «Православно-слов’янські цінності — основа цивілізаційного вибору України» у липні 2013 року.

Джерело: Відомості

Президент РФ Володимир де факто оголосив війну Україні 27 липня 2013 року. Таку думку висловив екс-радник президента РФ, старший науковий співробітник вашингтонського Інституту Катона Андрій Ілларіонов у своєму блозі, передає портал «Гордон».

«У цей день Путін оголосив про де-факто початку війни проти України, виступивши в Києві на конференції «Православно-слов'янські цінності — основа цивілізаційного вибору України». У цій промові він вперше публічно назвав російський, український і білоруський народи єдиним народом і оприлюднив мету того, що він скромно назвав майбутньою роботою, — об'єднання Росії та України в рамках однієї держави», — стверджує він.

Раніше Ілларіонов писав, що тези про те, що український народ «придуманий», ніякої самостійної України бути не може, а Крим, «Новоросія» і «Південний Схід» — це природні частини Росії, придумані задовго до початку нинішньої російської агресії.

Loading...