В Україні буде одна державна мова, а децентралізація не матиме нічого спільного з федералізацією

Децентралізація в Україні не буде мати нічого спільного з федералізацією, заявив президент Петро Порошенко.

Джерело: Відомості

Як повідомляє Цензор.НЕТ, не буде компромісу і в питанні державної мови: єдиною державною мовою залишиться українська мова, заявив президент на засіданні Кабінету міністрів.

«Одним з важливих напрямів реформ є децентралізація… По децентралізації є абсолютний консенсус, що нам треба делегувати значну частину повноважень територіальним громадам. Децентралізація вже розпочата через зміниу в бюджетний кодекс, коли ми передаємо і гроші, і джерела, і відповідальність територіальним громадам», — заявив Порошенко.

Президент запевнив, що «це — лише початок».

«Децентралізація буде проводитися з повним використанням міжнародного досвіду. Уже у нас працюють міжнародні експерти, радники. За основу взято досвід Польщі», — сказав Порошенко і додав, що вніс законопроект про внесення змін до Конституції, який ще доопрацьовують.

Президент повідомив, що пропонуватиме голові Верховної Ради очолити Конституційну комісію. «Для нього це поки що сюрприз», — сказав зі сміхом Порошенко.

«Децентралізація не матиме нічого спільного з федералізацією. Ідею федералізації нам настирливо намагаються експортувати з сусідньої держави», — заявив також президент.

Loading...