У перший день наступу під Маріуполем сили АТО відкинули противника на 10 км

У перший день наступу під Маріуполем сили АТО відкинули противника на 10 км

У ході першого дня наступу українським військам вдалося просунутися на 7-10 км, звільнивши ряд населених пунктів і розбивши передові підрозділи противника на Навоазовському напрямку.

Джерело: Відомості

Українські сили АТО в середу, 10 лютого, перейшли в активний наступ в районі Маріуполя. У результаті, незважаючи на спроби противника зупинити просування, вдалося звільнити ряд населених пунктів і просунутися на 7-10 км.

Про це повідомив координатор групи «Інформаційне опір» Дмитро Тимчук вранці в середу, 11 лютого.

За даними «ІС», о 06:50 ранку вівторка на Маріупольському напрямку українські війська «без артпідготовки, добившись оперативної раптовості, перейшли в наступ відразу на декількох ділянках, діючи кількома тактичними групами».

«У ході першого дня наступу українським військам вдалося просунутися на 7-10 км, звільнивши ряд населених пунктів», — написав Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Противник спробував зупинити просування українських підрозділів шляхом нанесення масованих вогневих ударів артилерією по їх бойових розрахунках, а також організацією загороджувального вогню на шляхах їх руху.

«Тим не менше, фактично передові підрозділи російсько-терористичних військ на Навоазовському напрямку розбиті», — відзначили в «ІС», зокрема знищена 4-х гарматна протитанкова батарея противника, до 5 одиниць бронетехніки, а також 6 одиниць автомобільної техніки.

Loading...