Учасники мінських переговорів пішли на перерву, так ні про що й не домовившись

Учасники мінських переговорів пішли на перерву, так ні про що й не домовившись

У середу до столиці Білорусі мають прибути президенти чотирьох країн.

Джерело: Відомості

У Мінську нині не було прийнято ніяких конкретних рішень, переговори контактної групи у середу будуть продовжені. Вночі представники контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі роз'їхалися із комплексу Dipservice Hall у центрі Мінська, інформує ТСН

Бойовики стверджують, що передали тристоронній контактній групі свої пропозиції — протокол щодо військово-політичного врегулювання кризи. Російські інформагенції передають із посиланням на свої джерела, що під час зустріч обговорювали майбутній політичний лад Донбасу та вибори у регіоні. Також начебто домовилися про припинення вогню.

Щоправда, пізніше джерело ZN.UA у тристоронній контактній групі повідомило, що інформація, поширена раніше російським ТАСС, не відповідає дійсності — на переговорах не вдалося прийняти ніяких конкретних рішень, і в середу переговори будуть продовжені.

Інформація, яку поширює ТАСС, — це спроба в громадській думці легітимізувати пропозиції, які надходили від представників «ЛНР» і «ДНР».

Зараз сторони роз'їхалися обдумувати ідеї і в засіданні групи оголошена перерва.

Зауважимо, що формат переговорів залишився колишнім. За столом переговорів зібралися екс-президент України Леонід Кучма, представники «ДНР» та «ЛНР», спецпредставник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні та посол РФ у Києві Михайло Зурабов.  

Loading...