Білик каже, що мала недобрий знак за кілька днів до загибелі Кузьми

Білик каже, що мала недобрий знак за кілька днів до загибелі Кузьми

Минуло 9 днів як не стало популярного співака і музиканта Андрія Кузьменка або Кузьми Скрябіна — як називали його друзі. Відомі друзі згадують про музиканта.

Джерело: Відомості

Міцна дружба з Кузьмою Скрябіним пов'язувала і поп-діву української естради Ірину Білик, розповіли у творчій групі artPRoUA.

«Рано вранці 2 лютого, як тільки я прокинулася, побачила SMS від мого перукаря: «Кузьма розбився!» — розповідає Ірина Білик. — Спершу я не повірила, бо говорила з Андрієм по телефону буквально кілька днів назад».

Зірка запрошувала його взяти участь у святковому концерті, який відбудеться 23 квітня в честь її дня народження в палаці «Україна» в Києві, де друзі та колеги будуть співати пісні з її репертуару.

«Я була дуже рада чути Андрійка. Зрозуміла, що у нього щільний гастрольний графік, пораділа за одного. Сказала Кузьмі, що мій концерт без його участі неможливий. Андрій запропонував крім нашої дуетної пісні «Мовчати» знайти для нього ще якусь пісню з мого репертуару. Пам'ятаю його фразу: «Треба записатись щось новеньке. Бiлик, я це зроблю, тому що ти крута чувiха!» Ми посміялися і домовилися здзвонитися в понеділок-вівторок.

Прочитавши повідомлення про загибель Андрійка, я спочатку не повірила. Кілька років тому про мене писали подібне. Для моїх друзів і родичів тоді це був справжній жах. Мені почали дзвонити мої колеги. Плакала не тільки я, а й чоловіки не приховували своїх сліз. У моїй пам'яті спливла наша остання розмова, згадалися спільні виступи і зустрічі з цим прекрасним музикантом».

Білик познайомилася з Кузьмою рівно 20 років тому в 1995 році, на зорі становлення української музики.

«Я працювала з агентством Ростислава Штиня, а група «Скрябін» тільки починала свою творчу діяльність, — згадує Ірина. — Якраз на студії у Ростика ми й зустрілися вперше. Я збиралася їхати в свій перший гастрольний тур по Україні «Нова». Для розігріву публіки потрібна була хороша група. Коли я почула, як співає Андрій, познайомилася ближче і впізнала його як людину, незважаючи на те, що група «Скрябін» була ще маловідома, ми взяли їх з собою в тур».

Трохи пізніше з'явився спільний дует і кліп на ліричну композицію «Мовчати».

«Після спільного туру ми дуже здружилися! Нас об'єднувала не лише музика, а й просте людське спілкування, — зізнається Білик. — Якось мені подзвонив Андрій і сказав, що є класна пісня, в якій він чує мій голос. Запропонував записати дует. Коли я почула «Мовчати», у мене не було жодних сумнівів. Я відразу ж погодилася. Наш дует вдався, пісня стала дуже популярна».

Як зізнається Білик, незадовго до трагедії були недобрі знаки згори. За три дні до загибелі Скрябіна Ганні Яківні (мамі зірки) приснився поганий сон. Вона навіть запитала дочку: «Іро, з твоїх друзів ніхто не помер?»

«Ні, — відповіла я мамі. — Але тривожні думки, що хтось із близьких повинен піти, не покидали мене. Мама розповіла сон: у мене в квартирі багато гостей і в кінці кімнати біле вікно, завішене білою фіранкою, яка обліплена чорними мухами. Вона дуже злякалася, сказала, що це до смерті». 

Loading...