ФСБ звинуватила російського священика в роботі на американську розвідку

ФСБ Росії продовжує старанно ловити «державних зрадників»: за підозрою в шпигунстві заарештований московський священик.

Джерело: Відомості

Це співробітник зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату Євген Петрін, передає Znak.com.

Як розповіли рідні Петріна, він народився в Іркутській області, потім перебрався на роботу в Москву, пізніше його перевели у відділ зовнішніх церковних зв'язків в Києві. В обов'язки співробітника зовнішніх церковних зв'язків МП входило і спілкування з іноземцями. Як вважає слідство, в процесі своєї діяльності чоловік вийшов на агентів, яких запідозрив у шпигунстві на користь США. Щоб викликати у них довіру, Петрін почав видавати їм інформацію про діяльність РПЦ.

За словами самого Євгена, всі дані він брав з відкритих джерел і шкоди Росії вони завдати не могли. Але у співробітників ФСБ нібито є докази зворотного. За версією слідства, Євген Петрін працював на американську розвідку і передавав секретну інформацію.

Сім'я підозрюваного Євгена та його адвокат зараз стверджують, що на допиті на чоловіка тиснули, тому йому довелося обмовити себе. Співробітники ФСБ поки відмовляються від будь-яких коментарів, посилаючись на те, що слідство ще триває. Тим часом Євгену Петріну загрожує максимальне покарання — до 20 років позбавлення волі.

Loading...