Відзавтра Кабмін запроваджує прикордонний режим на межі зони АТО

Відзавтра Кабмін запроваджує прикордонний режим на межі зони АТО

Кабінет міністрів України з 10 лютого на період АТО запроваджує прикордонний режим на території населених пунктів і районів на межі зони АТО і низки районів Херсонської області біля Криму.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в оприлюдненій постанові Кабміну №38 від 30 січня, передає УНН.

Так, уряд України «з метою підвищення рівня національної безпеки України, забезпечення безпеки громадян, захисту їх прав і свобод, законних інтересів та виходячи з принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності і суверенітету» постановив поширити на період проведення антитерористичної операції дію частини третьої статті 22 Закону України «Про державний кордон України» на територію низки міст і районів.

Зокрема, це стосується м. Донецька і міст Авдіївки, Артемівська, Вугледара, Горлівки, Дзержинська, Дебальцевого, Докучаєвська, Селідового Донецької області; Артемівського, Волноваського, Володарського, Костянтинівського, Красноармійського, Мар’їнського, Ясинуватського районів Донецької області.

Окрім того, дія постанови поширюється на територію Лутугинського, Новоайдарського, Перевальського, Попаснянського, Слов’яносербського, Старобільського районів Луганської області, Богодухівського району Харківської області і Новотроїцького, Чаплинського районів Херсонської області.

«Запровадити з 10 лютого 2015 року прикордонний режим на території зазначених... міст і районів», — йдеться у документі.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, українська влада не контролює близько 400 км. кордону з Росією. 

Loading...