Бюджет виділить 18 мільйонів гривень за техніку, знищену у донецькому аеропорту

Суд стягнув з ДП «Дирекція з капітального будівництва і реконструкції Міжнародного аеропорту «Донецьк» на користь Впроваджувально-виробничого ТОВ «ВАТЕК» заборгованість у розмірі 17,91 мільйонів гривень.

Джерело: Відомості

Про це свідчить рішення Господарського суду Запорізької області від 25 грудня 2014 року, пишуть «Наші гроші».

У серпні 2011 року Дирекція з капітального будівництва і реконструкції донецького аеропорту за кошти з держбюджету закупила у ТОВ «ВАТЕК» аеродромну техніку (вантажно-розвантажувальну, технологічно-обслуговуючу, транспортувальну).

Закупівля була проведена в рамках підготовки до Євро-2012. Причому був лише один учасник.

У 2012 році фірма поставила в аеропорт машини вартістю 85,01 млн грн. Дирекція з капітального будівництва і реконструкції оплатила поставку частково, перерахувавши ТОВ «ВАТЕК» 67,09 млн грн.

У вересні 2014 року фірма звернулася до Дирекції з вимогою сплатити решту суми – 17,91 млн грн. Однак цей борг на час розгляду справи погашений не був.

Ні представники Дирекції з капітального будівництва і реконструкції Міжнародного аеропорту «Донецьк», ні представники Нацагентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу на засідання суду не з’явилися.

Нагадаємо, аеропорт «Донецьк» припинив обслуговування рейсів 26 травня 2014 року через атаки бойовиків. Станом на зараз від летовища фактично залишилася руїна.

Loading...