ЗМІ: Російський солдат, який розстріляв вірменську родину, страждав олігофренією

ЗМІ: Російський солдат, який розстріляв вірменську родину, страждав олігофренією

Людину з психічним захворюванням не мали права призивати в армію, а тим більше відправляти в караул.

Джерело: Відомості

Російський солдат Валерій Пермяков, який очікує на рішення суду за звинуваченням у вбивстві семи осіб, мав психічне захворювання і не повинен був проходити військову службу. Про це пише Газета.ru з посиланням на джерело, близьке до розслідування.

«Раніше йому був уже поставлений діагноз — олігофренія. Його взагалі не мали права призивати, тим більше ставити в караул з бойовою зброєю. Туди ставлять найадекватніших», — повідомило джерело.

У зв'язку з цим головна військова прокуратура Росії зажадала від головного військового слідчого управління порушити кримінальну справу стосовно працівників військкомату, що знаходиться в Читі. Саме там Пермякова визнали придатним до служби, пише видання. Крім того, до відповідальності будуть притягнуті командири на території російської 102-ї бази у Вірменії, що довірили Пермякову зброю.

«До Гюмрі Пермяков служив в Читі, там у нього була історія, пов'язана з самовільним залишенням місця служби. Але, тим не менш, його перевели до Вірменії», — розповів чоловік, близький до розслідування.

Як відомо, 12 січня в Гюмрі військовослужбовець російської військової бази Валерій Пермяков розстріляв з автомата сім'ю з семи осіб. Шестеро загинули відразу, шестимісячна дитина померла у лікарні через кілька днів. У скоєному Пермяков зізнався після затримання російськими прикордонниками при спробі перетину турецького кордону. На місці злочину солдат залишив формене обмундирування з іменною биркою, автомат і боєприпаси. Причину скоєння злочину вбивця назвати не зміг.

Подія стала причиною масових акцій протесту у Вірменії. Населення Гюмрі і Єревана зажадало видати російського солдата.

Росія відмовилася видавати Вірменії Пермякова, хоча напередодні офіційний представник слідчого комітету Росії запевнив вірменську сторону в тому, що злочинця судитимуть на території Вірменії. У підсумку було прийнято спільно рішення, що Пермякова судитимуть на російській військовій базі на території Вірменії. 

Loading...