Екс-радник Путіна розповів, що той готує масштабний наступ на Україну

Екс-радник Володимира Путіна, економіст Андрій Ілларіонов вважає, що очільник Кремля хоче перевести бойові дії у «нову фазу» і готує «великий наступ» на Україну.

Джерело: Відомості

Про це він сказав в інтерв’ю українському Громадському. За його словами, в останні кілька днів «з’явилося багато ознак» того, що триває підготовка «переходу бойових дій у нову фазу», відтак Ілларіонов не виключає, що «готується похід на Київ».

«Це буде «великий наступ», і він стосується не тільки Донбасу, а й Центральної України», – наголосив Ілларіонов.

Він допускає і терористичні загрози, спроби спровокувати заворушення в різних містах країни, зокрема в Києві.

«Про такі плани свідчать зрив бойовиками мінських переговорів, поява на Донбасі значних сил у бойовиків: і солдатів, і бойової техніки, а також нібито авіації. Оголошення в самопроголошених республіках мобілізації до 100-тисячної армії може бути прикриттям перекидання з Росії десятків тисяч військовослужбовців», — зазначив екс-радник Путіна.

Він також зауважив, що з українською владою немає сенсу вести переговори, відтак настав час «зайнятись усією Україною», а не тільки Донбасом.

«Наступ може початися буквально через кілька днів. Середина лютого – найпізніший час. Мета наступу – ліквідація чи ослаблення центральної української влади. Для цього може бути використано найрізноманітніші засоби: від активізації бойових дій на фронті до терактів і спроб спровокувати масові сутички на вулицях Києва», — вважає експерт.

На думку Ілларіонова, єдиним способом зупинити війну є перемога України.

Loading...