СБУ затримала пособників бойовиків «Мойдодира» і «Філософа»

СБУ затримала чотирьох громадян України, причетних до діяльності терористичної організації «ДНР». Про це повідомляє прес-служба відомства.

Джерело: Відомості

«Поблизу міста Волноваха співробітники СБУ затримали місцевого жителя, 1966 р., — інформатора незаконного збройного формування «Оплот» т. зв. «ДНР» на прізвисько «Мойдодир», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зловмисник збирав інформацію про місця дислокації, переміщення українських військових, техніки, розташування блокпостів в районах населених пунктів Ольгинка, Новотроїцьк, Лісове, Велика Анадоль, Миколаївка, Володимирівка. Зібрані відомості «Мойдодир» передавав по телефону особисто керівнику однієї з бригад бандформування «Тихон».

Крім того, оперативні групи контррозвідки СБУ поблизу Красноармійська затримали двох інформаторів і коригувальника вогню терористів, 1974 і 1985 р. н., які з власної ініціативи збирали дані про підрозділах ЗСУ в районі населених пунктів Очеретине і Тоненьке.

В Одеській області співробітники військової контррозвідки затримали громадянина України, 1985 р. н., — активного учасника терористичної діяльності на прізвисько «Філософ».

«Бойовик в квітні минулого року набув незаконне військове формування терористичної організації «ДНР», із зброєю в руках чергував на блокпосту поблизу м. Костянтинівка, брав участь у нападах на державні установи і вбивства мирних громадян. Щоб уникнути покарання за вчинені злочини «Філософ» втік і переховувався в Одеській області», — зазначили в СБУ.

У відношенні затриманих проводяться оперативно-слідчі дії.

Loading...