Терористи вистріляли всі боєприпаси

За даними групи «Інформаційний спротив», відносне затишшя у зоні бойових дій на Донбасі пов’язане з проблемою перевитрат бандформуваннями боєприпасів.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці в Facebook пише, координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

За його словами, у ході наступальних дій, які вели російсько-терористичні війська на Донбасі протягом початку 2015 року, бандформування зіткнулися з проблемою перевитрати боєприпасів (в першу чергу — до ствольної артилерії і РСЗВ).

«За підрахунками самих бойовиків, артилерійський дивізіон на напрямку «головного удару» в середньому протягом доби вистрілював в ході «наступу» до 150 тонн снарядів. Поставки з Росії не перекривають такий розхід боєприпасів. Цим викликане певне зниження інтенсивності обстрілу з боку терористів протягом останньої доби», — заявив Тимчук.

Станом на зараз командування російсько-терористичних військ намагається вирішити цю проблему. Так, на станцію розвантаження Іловайськ протягом кількох останніх діб за ніч прибуває в середньому 2 ешелони боєприпасів найбільш використовуваних калібрів, які наступного дня доставляються або безпосередньо на вогневі позиції (у більшості випадків), або на «розподільчі склади і бази».

Окрім залізниці, бойовики використовують автомобільний транспорт для оперативного перекидання боєприпасів окремим формуванням.

«Так, після перекидання в район Донецька потужної артилерійської групи російсько-терористичних військ (26 одиниць САУ 2С19 «Мста-С»), вже протягом трьох діб бойовики автотранспортом перекидають в Донецьк боєприпаси для даної артгрупи (у середньому за добу фіксується до 20 завантажених «КАМАЗів»)», — додав Тимчук.

Loading...