Бойовикам підкинули підкріплення — замаскованих під «ополченців» російських військових

У район північніше Єнакієвого і на південно-східні околиці Горлівки Донецької області з південних рубежів перекинуто піхотне посилення російсько-терористичних військ чисельністю до батальйону — від 400 до 800 осіб.

Джерело: Відомості

За даними військового експерта, народного депутата Дмитра Тимчука, в основному це російські найманці, замасковані під «ополчення» ДНР.

«Поповнення доставляється автотранспортом, очікується прибуття бронетехніки для даного підрозділу», — додав Тимчук у своєму Фейсбуці.

Також, повідомив нардеп, в районі Макіївки розгорнуто дві батальйонні тактичні групи (БТГ) противника. Одна з них укомплектована російськими військовослужбовцями. Вони замасковані під «ополчення». Друга БГТ, гірше озброєна і оснащена, розгорнута на північних і північно-східних околицях міста. До її складу увійшли місцеві бойовики.

«Всього у складі двох БТГ 18 танків, 42 бойові броньовані машини (бронетранспортери, бойові машини піхоти і легко броньовані багатоцільові тягачі), близько 30 одиниць автотранспорту.» Російської «БТГ додана батарея реактивних систем залпового вогню (шість установок) і батарея 122-мм гаубиць Д-30 (шість гармат)», — уточнив Тимчук.

Loading...