Литва готова надати військову допомогу Україні і закликає посилити санкції щодо Росії

Литва готова надати військову допомогу Україні і закликає посилити санкції щодо Росії

Країни Балтії та Бенілюксу єдині в питанні конфлікту в Україні і закликають до збереження і навіть розширення санкцій проти Росії.

Джерело: Відомості

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінк'явічюс після зустрічі з колегами з країн Балтії та Бенілюксу в Талліні, передає ТВі.

«Існує консенсус з приводу доцільності додаткових санкцій. Чорний список потрібно збільшити, щоб він включав не тільки сепаратистів, а й відповідальних осіб в Росії», — зазначив він.

Лінк'явічюс також висловився за надання військової допомоги Україні. «Ми повинні надавати Україні підтримку всіма засобами — військовими, політичними і фінансовими. Ми готові до цього», — заявив він.

Проте глава МЗС Естонії Кейт Пентус-Розіманнус закликала зосередити увагу на наданні економічної допомоги Києву.

«Поряд з санкціями щодо Росії Україна потребує і все більшої економічної підтримки, і вона має продовжити реформи. Допомога Україні найближчим часом буде настільки ж важливою, як і санкційний тиск на Росію», — сказав естонський міністр.

Щодо поставок зброї Україні Пентус-Розіманнус зазначила, що надання військової допомоги Києву — індивідуальне рішення кожної держави, проте у Талліна, за її словами, «немає такої зайвої зброї, яку Україна потребує зараз». Зі свого боку глава МЗС Латвії Едгар Рінкевич заявив, що Рига не засуджує інші держави за надання військової допомоги Україні, однак у самій Латвії грошей на це немає.

Тим часом глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс висловився проти поставок зброї в Україну.

Loading...